Blairgowrie House Victoria

This timber and glass pavilion located in coastal Blairgowrie Victoria, Australia inspired the theme of coastal modernity. Designed by InForm the characteristic long lineal roof plane caps the entire building, protecting the deck that extends the length of the northern exterior. A full height vertical timber screen protects from the west, and creates a dynamic front façade.

Large full height black aluminium doors connect the living areas and master bedroom to the deck and sweeping lawn beyond. The black aluminium provides a striking contrast with the smoky grey oiled timber cladding and crisp white fascias. A white concrete brick blade wall separates the entry from the deck and extends into the living area to form the fireplace. White oiled oak floors add an appropriate contemporary but rustic sensibility to the interior palette, which also includes stainless steel and marble bench tops, oak joinery and a white mosaic tiled splash back.

Blairgowrie House by Inform

Blairgowrie House by Inform

Blairgowrie House by Inform

Blairgowrie House by Inform

Blairgowrie House by Inform

Blairgowrie House by Inform

Blairgowrie House by Inform

Blairgowrie House by Inform

Blairgowrie House by Inform

Blairgowrie House by Inform

Blairgowrie House by Inform

Blairgowrie House by Inform

Blairgowrie House by Inform

Blairgowrie House by Inform

Blairgowrie House by Inform

Blairgowrie House by Inform

Blairgowrie House by Inform

Blairgowrie House by Inform

Blairgowrie House by Inform

Blairgowrie House by Inform

Blairgowrie House by Inform

Blairgowrie House by Inform

Photography Hilary Bradford

Related Posts

No Comments Yet.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.