Hillside Residence

The Hillside Residence is a substantial renovation and expansion of a 1927 bungalow in the Travis Heights neighborhood of Austin, Texas. The existing, 1,000-square foot building was rescued from dilapidation; it was outlined abstractly in stark white and paired with a new, sculptural volume clad in black-stained cypress and connected via a glass entry bridge.

Designed by Alterstudio the house is akin to Marcel Breuer’s 1943 proposition for a Bi-Nuclear House, the home is split into two zones—one for living and socializing, and the other for concentration, work and sleeping. By entering in the middle, both sides appear to be in dialogue with each other. Inside, the two zones are defined in distinctly different materials; the combination is both gracious and provocative.

Hillside Residence by Alterstudio

Hillside Residence by Alterstudio

Hillside Residence by Alterstudio

Hillside Residence by Alterstudio

Hillside Residence by Alterstudio

Hillside Residence by Alterstudio

Hillside Residence by Alterstudio

Hillside Residence by Alterstudio

Hillside Residence by Alterstudio

Hillside Residence by Alterstudio

Hillside Residence by Alterstudio

Hillside Residence by Alterstudio

Hillside Residence by Alterstudio

Hillside Residence by Alterstudio

Hillside Residence by Alterstudio

Hillside Residence by Alterstudio

Hillside Residence by Alterstudio

Hillside Residence by Alterstudio

Hillside Residence by Alterstudio

Hillside Residence by Alterstudio

Hillside Residence by Alterstudio

Hillside Residence by Alterstudio

Related Posts

No Comments Yet.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.