XL VILLA

Family Villa XL is located on the outskirts of a new residential area in Slovenia, designed for a large family of seven. The area is dominated by typical Slovenian urban and rural landscape which is paraphrased into the architectural elements. Designed by SoNo Architects the house is conceptually formed from two mutually parallel volumes and one connecting volume, which is placed perpendicularly to the other two. All the volumes are elongated with symmetrical gable roofs.

Floor plans are spacious and organized across three levels. Living area, enclosed with large glass surfaces opens to the atrium maintaining the flowing communication between the house interior and surrounding nature.

The hero for me is the facade which is composed with large-format panels – the connection volume in lighter and the other two in darker colours. Larger glass surfaces are moved inwards and combined with wood cladding.

Family Villa XL / SoNo Architects

Family Villa XL / SoNo Architects

Family Villa XL / SoNo Architects

Family Villa XL / SoNo Architects

Family Villa XL / SoNo Architects

Family Villa XL / SoNo Architects

Family Villa XL / SoNo Architects

Family Villa XL / SoNo Architects

Family Villa XL / SoNo Architects

Family Villa XL / SoNo Architects

Family Villa XL / SoNo Architects

Family Villa XL / SoNo Architects

Family Villa XL / SoNo Architects

Family Villa XL / SoNo Architects

No Comments Yet.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.