hillside merge

Jutting out from the surface of a steep rock face over the valley of Poisses on the Greek Cycladic island of Kea, is a private residence that the team at Cometa Architects designed with equal parts traditional charm and modern minimalism. Rocksplit, as the project is titled, is built on a narrow plot of land which merges into the hillside, the three volumes are stacked on each other to extend the 115 square meters of the home’s footprint upwards.

The intricate stonework of the construction Рwhich was completed in 2016 and won an honorable mention for Best New Built Project from the Greek Architecture Awards. Stylistically, the locally quarried stone facing also blends the building in with its surroundings, thereby striking the perfect cord of effortlessness that is so desired in a holiday house.

Rocksplit/Cometa Architects

Rocksplit/Cometa Architects

Rocksplit/Cometa Architects

Rocksplit/Cometa Architects

Rocksplit/Cometa Architects

Rocksplit/Cometa Architects

Rocksplit/Cometa Architects

Rocksplit/Cometa Architects

Rocksplit/Cometa Architects

Rocksplit/Cometa Architects

Rocksplit/Cometa Architects

Rocksplit/Cometa Architects

Rocksplit/Cometa Architects

Rocksplit/Cometa Architects

Rocksplit/Cometa Architects

Rocksplit/Cometa Architects

Rocksplit/Cometa Architects

Rocksplit/Cometa Architects

Rocksplit/Cometa Architects

Rocksplit/Cometa Architects

Rocksplit/Cometa Architects

Rocksplit/Cometa Architects

Related Posts

No Comments Yet.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.