Off-setting chaos

Located on a secluded bush site the Back Country House plays on the uniquely NZ back country hut. Aiming at simplicity it is comprised of a single volume for living/cooking/ eating with the lower floor sleeping areas. The spaces are open and shared as opposed to enclosed and separate.

Designed by LTD Architectural Design Studio the house consists of extensive use of locally sourced band sawn macrocarpa inside and out, roughen natural materials tie the house effortlessly into its setting, while the galvanized corrugated iron is used to strengthen the hut aesthetic.

The main palette is two-tone, with the warmth of the oil-blonded macrocarpa off-setting the starkness of the matt-white surfaces, meanwhile matt-black light fittings work together with the joinery to accent the scheme. The simplicity of the palette provides a sense of calm which works as a welcome backdrop to the sometimes chaotic days of young family life.

Back Country House / LTD Architectural Design Studio

Back Country House / LTD Architectural Design Studio

Back Country House / LTD Architectural Design Studio

Back Country House / LTD Architectural Design Studio

Back Country House / LTD Architectural Design Studio

Back Country House / LTD Architectural Design Studio

Back Country House / LTD Architectural Design Studio

Back Country House / LTD Architectural Design Studio

Back Country House / LTD Architectural Design Studio

Back Country House / LTD Architectural Design Studio

Back Country House / LTD Architectural Design Studio

Related Posts

No Comments Yet.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.