interior design

Free to Feed – a heart warming social enterprise

Free to Feed is a heart warming social enterprise creating empowering employment opportunities for people seeking asylum and refugees through the creation of shared food experiences. After operating out of their High St Northcote fit out which Circle Studio Architects completed 3 years ago, they were ready to grow up and move to a bigger space. The new site, the heritage lister Former...

The land and the house

The CRA House is located within a residential country club in Avándaro, Estado de México. The country club, like many others in Mexico, establishes general design criteria and suggests, with emphasis, the use of specific forms and materials. Given the mountain character of the site, the regulation infers the need to preserve the rustic character of the place through architecture. In most cases,...

Subdued Fairhaven beach house

The Bimbadeen House is designed to compliment surrounding bush by nestling into the sloping site located in Fairhaven, Victoria, a small coastal locality which is the longest beach on the Great Ocean Road. The simple, low-lying, protective external form contrasts its light-filled, open planned interior.
Designed by Torquay based Lachlan Shepherd Architects, subdued, low-maintenance materials have been utilised...

Summer holiday house

In the summer holidays, instead of sending their children to life skills training schools, the family returns to the countryside to build a house for their children to play and build friendships with local children in the countryside. The father was born in the countryside of Phu Yen, grew up to study, work and live in the city, and would return to the...

Economic, flexible and fast construction

The decision to act upon the property was made with the aim of generating a temporary house that could be developed in stages, economic, flexible, and fast construction. The land is located in the Partido de Pilar, Province of Buenos Aires, within a neighbourhood of farms for residential and productive use, which has a pine plantation in front of the lot.
The project is...

New Dolce & Gabbana Tokyo

Dolce & Gabbana’s newest boutique’s in Tokyo rises in the luxury shopping hub of Aoyama: a stone’s throw from Shibuya, where the most trafficked crossing in the world is located, walking distance from the stillness of the 700,000-square-meter forest which houses the Meiji Shrine, and just a short distance from Rappongi Hills, a state of the art integrated property development which reflects the forward looking soul of...

A traditional Valencian house

Mini Arquitectura + Martin & Accino Arquitectos carried out the renovation and modernisation of this project with a great deal of finesse which led to such a stunning outcome. Their primary goal was to respect and emphasise the nature of the traditional Valencian house. It was imperative to the team to find a way to regain the...

Blue Mountains Off the Grid

Nestled in Sydney’s dense Blue Mountains bushland, Off Grid House acts as a premium benchmark for sustainable living under extreme conditions while coexisting with nature. The modest, highly durable home is net zero emissions and BAL-FZ rated; self-sufficient in power, water and sewage. The distinctive architectural form is a contemporary twist on the typical elongated passive-designed dwelling, unifying two skillion roofs of opposing...

Subtle changes

This grand first floor lateral apartment is located within a Grade II listed garden square in South Kensington. Having been unoccupied for some time, and not renovated since the 1950’s conversion into flats, the property was overdue a full and sensitive refurbishment. The client’s requirements were to reassert the historical features, whilst providing modern and flexible living spaces which would be manageable and...

A tangible connection

The unique site with a steep slope on the outskirts of Vienna , Austria, boasts panoramic views over vineyards and local mountains to the Danube. With this in mind, Untertrifaller Architects + Alexander Janowsky and the client pursued the goal of bringing this scenery into the house and making it a tangible experience. A 36-meter-long glazed beam...