showcase

discover

  • Fitzroy House – deceptively spacious

    This renovation and extension to a narrow single fronted terrace house was the beginning of a family’s unconventional move from suburbia to inner city Fitzroy. Mitsuori Architects clients sought to create an edgy yet comfortable urban home for themselves and their two grown up children.The challenge was to transform a compact terrace house into a functioning family home. As the...
  • Cannabis retreat-inspired dispensary

    SeaWeed is a retreat-inspired dispensary that embraces the restorative powers of cannabis. In its various forms -flowers, edibles, vapors- cannabis connects us to healthy rituals that keep mind and body energized and balanced. To visit SeaWeed is to be transported to a destination where your comfort and well-being is our highest concern.Designed by MAAM, the flagship store of the Maine...
  • Environmentally resilient – United States

    Toro Canyon Residence is located on a 10-acre site in Montecito , United States, which is approached via a narrow, tree covered drive, ending at a small clearing with views of the Pacific Ocean and Channel Islands. The residence is sited on axis with the canyon and views beyond. The building presents three one story, wedge shaped volumes; a carport...
  • Created from coastal sand – Mexico

    Located in front of the Pacific Coast and immersed in the landscape of La Barra de Colotepec, Mexico,in the state of Oaxaca and designed by the Mexican architect Alberto Kalach, Cassa Sforza hotel develops from the idea of being aware of the environment, the contemplation and respect for the environment where the delta of the Colotepec river converges with the...
  • On the slopes of Kirribilli

    Kirribilli Apartment is a two-level apartment located within a boutique development designed by Mathieson on the slopes of Kirribilli, Sydney overlooking Circular Quay and under the shadows of the Sydney Harbour Bridge. The brief called for a proportion and amenity of spaces more akin with a house than an apartment. The property was selected by the clients in part due...
  • Playing with glass – London

    Mulroy Architects increased the floor space in this family home by 25% with this full house refurbishment in the Muswell Hill, North London. The brief was to maximise available space throughout the property without disturbing the original Victorian bay window at the rear. The concept was to create a courtyard between a rectangular new extension and the existing bay window....
See all news